Datum: 7.5.2017

Na Florjanovno nedeljo smo gasilci PGD Cerknica v sklopu praznovanj 130 letnice delovanja društva v Kulturnem domu Cerknica imeli slavnostno akademijo.

S svojo prisotnostjo so nas počastili predstavniki gasilskih društev iz naše zveze in ostali visoki gostje. Zbrane je nagovoril predsednik PGD Cerknica tov. Matjaž Knap in v svojem govoru predstavil društvo, predvsem pa se je zahvalil vsem gasilkam in gasilcem za vložen čas in trud, ki ga vlagajo v gasilsko dejavnost. Ker PGD Cerknica kot enota širšega pomena posreduje tudi na območju občine Loška dolina, je besedo predal županu g. Janezu Komidarju, da pozdravi navzoče. Z govorom sta nas nato počastila predsednik GZ Cerknica tov. Rajko Intihar, v imenu GZS pa nam je ob visokem jubileju čestital namestnik poveljnika tov. Darko Muhič.

Društveni prapor v letošnjem letu obeležuje 60 let, zato smo se že v lanskem letu gasilci PGD Cerknica odločili, da je praznovanje 130-letnice primeren trenutek za razvitje novega. K sodelovanju smo povabili priznanega akademskega slikarja Tomaža Perka, ki nam je za ta namen naslikal in podaril sliko sv. Florjana, ki smo jo odkrili na slovesnoti.
Na dogodku pa smo podelili tudi nekaj priznanj. Priznanja Gasilske zveze Cerknica sta podelila poveljnik in predsednik zveze. Priznanja Gasilske zveze Slovenije pa je podelil tov. Darko Muhič, ki je na koncu ob visokemu jubileju našemu društvu podelil še Zlato plaketo GZS.

Uradnemu delu je na ploščadi pred kulturnim domom sledilo še skupinsko fotografiranje in pogostitev.

Foto: Rok Premrov

 V Notranjsko primorskih novicah pa so o nas zapisali tole.