Intervencije 2018

Datum: 19.10.2018

Ob 14.01 je iz naselja Loško, občina Cerknica, helikopter Slovenske vojske prepeljal poškodovanega kolesarja v UKC Ljubljana. Gasilci PGD Cerknica so zavarovali kraj pristanka helikopterja in nudili pomoč Helikopterski enoti NMP pri prenosu kolesarja v helikopter.

Datum: 27.9.2018

Ob 16:27 se je v Cerknici pri padcu z motorjem poškodoval motorist. Gasilci PGD Cerknica so požarno in prometno zavarovali kraj nesreče in nudili pomoč pri oskrbi poškodovanca reševalcem NMP Cerknica, ki so ga oskrbeli na kraju in prepeljali v UKC Ljubljana.

Datum: 24.9.2018

Ob 15.06 je na cesti Bloška Polica–Nova vas, občina Cerknica, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in trčilo v drevo. Gasilci PGD Cerknica so nudili pomoč reševalcem NMP Cerknica pri oskrbi in prenosu poškodovanih oseb v reševalno vozilo, zavarovali mesto dogodka, odklopili akumulator na vozilu ter nudili pomoč cestni službi pri sanaciji. Dve poškodovani osebi so prepeljali na nadaljnje zdravljenje.

Datum: 16.9.2018

Ob 18.15 se je na cesti Selšček–Rakitna v občini Cerknica pri padcu z motorjem poškodoval motorist. Gasilci PGD Cerknica so požarno in prometno zavarovali kraj nesreče in nudili pomoč reševalcem NMP Cerknica, ki so poškodovanca na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana na nadaljnje zdravljenje.

Datum: 16.9.2018

Ob 2.23 je na stari cesti med Cerknico in Rakekom, občina Cerknica, osebno vozilo zapeljalo s cestišča v drevo. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, ki so s tehničnim posegom osebe rešili iz vozila, razsvetljevali kraj dogodka, ga zavarovali in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovanih oseb.

Datum: 10.9.2018

Ob 16.43 sta na Cesti 4. maja v Cerknici trčili osebni vozili. Gasilci PGD Cerknica so požarno in prometno zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč policiji pri usmerjanju prometa. V nesreči poškodovano osebo so reševalci NMP prepeljali v UKC Ljubljana.

Datum: 30.8.2018

Ob 10.23 je na avtocestnem odseku Unec–Postojna pri Ravbarkomandi, občina Postojna, prišlo do naleta dveh osebnih vozil. Gasilci PGD Cerknica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih ter sanirali razlite motorne tekočine na vozišču. Poškodovanih ni bilo.

Datum: 27.8.2018

Ob 10.16 je na avtocesti Koper–Ljubljana, pred počivališčem Lom v smeri Ljubljane, tovornjak prebil zaščitno ograjo in obstal na boku na prehitevalnih pasovih. Gasilci PGD Dolnji Logatec, Cerknica in GB Ljubljana so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, s peno zalili poškodovan rezervoar iz katerega je izteklo gorivo in z vpojnimi sredstvi počistili razlite motorne tekočine. V nesreči se ni nihče poškodoval.

Datum: 20.8.2018

Ob 20.41 sta v Begunjah pri Cerknici trčila osebno vozilo in kolesar. Kolesar se je težje poškodoval. Gasilci PGD Cerknica so nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovane osebe, razsvetljevali kraj dogodka in posuli z vpojnimi sredstvi razlite motorne tekočine. Poškodovanega kolesarja so reševalci NMP Cerknica odpeljali v UKC Ljubljana.

Datum: 16.8.2018

Ob 8.14 se je na avtocesti Unec–Postojna pred viaduktom Ravbarkomanda, občina Postojna, voznik z osebnim vozilom trčil v odbojno ograjo, pri čemer sta se dve osebi lažje poškodovali. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, ki so zavarovali so kraj nesreče, odklopili akumulator, z vpojnimi sredstvi posuli razlitje tekočine in nudili pomoč ekipi NMP Cerknica.

Datum: 10.8.2018

Ob 12.53 je pred priključkom Logatec v smeri Ljubljane v naletu trčilo pet osebnih vozil. Gasilci PGD Cerknica, Dolnji Logatec in GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje na poškodovanih vozilih in nudili pomoč delavcem DARS-a pri čiščenju posledic nesreče s cestišča. Reševalci NMP Logatec so pregledali udeležence v nesreči in na kraju dogodka oskrbeli eno lažje poškodovano osebo.