Prometne nesreče 2020

Datum: 30.9.2020

Ob 16.36 sta na cesti med Uncem in Postojno v občini Cerknica trčila osebno vozilo in motorno kolo. V nesreči se je poškodoval motorist, katerega so na kraju dogodka oskrbeli reševalci NMP Cerknica in ga prepeljali v UKC Ljubljana . Posredovali so tudi gasilci PGD Cerknica, kateri so kraj dogodka zavarovali in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila.

Datum: 25.9.2020

Ob 14.49 je na avtocesti med Logatcem in Vrhniko, občina Logatec, v smeri Ljubljane tovorno vozilo naletelo na osebno vozilo. V nesreči je umrl sedemletni otrok iz osebnega vozila, še en otrok in mama pa sta poškodovana. Gasilci PGD Stara Vrhnika, Cerknica in Dolnji Logatec so zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom izvlekli ponesrečence iz osebnega vozila, pomagali reševalcem NMP Logatec, Cerknica in Postojna pri oživljanju in oskrbi ponesrečencev, odklopili akumulatorje in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine. Reševalci so poškodovanca na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana. Primorska avtocesta je bila zaradi nesreč med Logatcem in Vrhniko več ur zaprta v smeri proti Ljubljani.

Datum: 25.9.2020

Ob 14.48 je na avtocesti med Logatcem in Vrhniko, občina Logatec, v smeri Ljubljane osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci PGD Stara Vrhnika, Cerknica in Dolnji Logatec so zavarovali kraj nesreče, pomagali reševalcem NMP Logatec, Cerknica in Postojna pri oskrbi ponesrečenca, odklopili akumulator in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine. Reševalci so poškodovanca na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana. Primorska avtocesta je bila zaradi nesreč med Logatcem in Vrhniko več ur zaprta v smeri proti Ljubljani.

Datum: 25.9.2020

Ob 14.45 je na avtocesti med Logatcem in Vrhniko, občina Logatec, v smeri Ljubljane osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo in obstalo na odstavnem pasu. Gasilci PGD Stara Vrhnika, Cerknica in Dolnji Logatec so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine. Reševalci NMP Postojna so poškodovanca oskrbeli na kraju. Primorska avtocesta je bila zaradi nesreč med Logatcem in Vrhniko več ur zaprta v smeri proti Ljubljani.

Datum: 18. 9. 2020

Ob 23.50 je na poti na Slivnico v Cerknici osebno vozilo zapeljalo izven cestišča. Gasilci PGD Cerknica so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator ter nudili pomoč policiji in vlečni službi. Voznik je kraj dogodka zapustil pred prihodom policije.

Datum: 5.9.2020

Ob 1.58 so v Podskrajniku, občina Cerknica, gasilci PGD Cerknica posredovali po prometni nesreči osebnega vozila. Razsvetljevali so kraj dogodka, sanirali razlite tekočine in odklopili akumulator. Poškodovanih ni bilo.

Datum: 27.8.2020

Ob 22.15 se je na regionalni cesti med naseljem Martinjak in naseljem Grahovo, občina Cerknica, zgodila prometna nesreča, kjer sta dve osebni vozili čelno trčili. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, ki so kraj dogodka prometno in požarno zavarovali, odklopili akumulatorja, nudili pomoč reševalcem, ter posuli razlite tekočine z vpojnim sredstvom. Pri nesreči so posredovali reševalci iz NMP Cerknica, NMP Postojna in NMP Logatec. V nesreči so bile poškodovane tri osebe, katere so reševalci odpeljali v UKC Ljubljana na nadaljnje zdravljenje.

Datum: 14.8.2020

Ob 20.35 je na primorski avtocesti, med Uncem in Logatcem, pred počivališčem Lom osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Posredovali so gasilci PGD Cerknica in PGD Dolnji Logatec, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu ter nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Logatec. Pomoč NMP Cerknica ni bila potrebna. Na kraju je bila prisotna tudi policija.

Datum: 11.8.2020

Ob 18.41 se je na cesti Rakek – Podskrajnik, občina Cerknica, prevrnilo osebno vozilo. Gasilci PGD Cerknica so kraj nesreče prometno in požarno zavarovali, odklopili akumulator in posuli z vpojnim sredstvom po vozišču razlite tekočine ter nudili pomoč pri oskrbi v nesreči poškodovano osebo reševalcem NMP, ki so nato poškodovanko prepeljali v UKC Ljubljana na nadaljnje zdravljenje.

Datum: 11.8.2020

Ob 11.25 so na avtocesti Postojna - Ljubljana pred počivališčem Lom v občini Logatec na prehitevalnem pasu trčila 4 osebna vozila. Ena oseba se je poškodovala. Gasilci iz PGD Dolnji Logatec in Cerknica so odklopili akumulatorje in počistili iztekle tekočine. Poškodovano osebo so reševalci ZD Logatec prepeljali v bolnišnico.

Datum: 10.8.2020

Ob 21.54 sta na primorski avtocesti med počivališčem Lom in izvozom Unec, občina Logatec, trčili osebni vozili, eno vozilo pa je ob trčenju zagorelo. Gasilci PGD Dolnji Logatec in Cerknica so zavarovali in razsvetljevali kraj nesreče, pogasili goreče osebno vozilo, posuli iztekle motorne tekočine ter odklopili akumulator. Vozilo, ki je gorelo je uničeno. Poškodovanih v nesreči ni bilo.