Prometne nesreče 2012

Datum: 31.12.2012
Ob 20.57 je v ulici Bračičeve brigade v Starem trgu, občina Loška dolina, voznik osebnega vozila zapeljal s cestišča v obcestni zid. Gasilci PGD Cerknica so izvajali požarno in prometno varovanje, odklopili akumulator, posuli cestišče z vpojnim sredstvom, razsvetljevali kraj dogodka ter do prihoda ekipe nujne pomoči, nudili pomoč poškodovanemu, kateri je bil kasneje odpeljan na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Datum: 20.12.2012
Ob 18.36 se je pri Podskrajniku v občini Cerknica osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci PGD Cerknica so vozilo postavili na kolesa, odklopili akumulator in vršili protipožarno varovanje. V nesreči sta bili dve osebi lažje poškodovani.

Datum: 4.12.2012
Ob 6.45 sta pri naselju Studenec na Blokah, občina Bloke trčili osebni vozili. V nesreči so bile poškodovane tri osebe. Gasilci PGD Cerknica so s tehničnim posegom rešili osebo iz vozila, odklopili akumulatorja, vršili požarno in prometno varovanje, polite motorne tekočine posuli z absorbentom, ter očistili cestišče. Ekipa NMP iz Cerknice je dve poškodovani osebi oskrbela na kraju, eno pa prepeljala na nadaljnje zdravljenje.

04122012190_small

Datum: 25.11.2012
Ob 11.42 sta na cesti Topol–Cajnarje, občina Cerknica, trčila avtobus in osebno vozilo. V nesreči je bila ena oseba lažje poškodovana. Gasilci PGD Cerknica so vršili prometno varovanje, odklopili akumulator in očistili cestišče ter pomagali ekipi NMP Cerknica pri oskrbi poškodovanca.

Datum: 24.11.2012
Ob 23.07 se je v bližini naselja Studenec na Blokah, občina Bloke, zgodila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženo terensko vozilo in jezdec konja. V nesreči se je jezdec poškodoval. Gasilci PGD Cerknica so vršili prometno varovanje, pomagali ekipi NMP Cerknica pri oskrbi poškodovanca in razsvetljevali kraj dogodka.

Datum: 19.10.2012
Ob 18.08 je pri naselju Podgora pri Ložu, občina Loška dolina, kombinirano vozilo za dostavo plina zapeljalo s cestišča, trčilo v drevo in se prevrnilo. V nesreči je bila ena oseba telesno poškodovana. Gasilci PGD Cerknica, Iga vas in PiGD Kovinoplastika Lož so prometno in požarno zavarovali mesto nesreče, vozilo pregledali z detektorjem plina, odklopili akumulator, razsvetljevali mesto nesreče, postavili vozilo na kolesa, pomagali reševalcem, policiji in cestni službi, ter preložili 43, večinoma polnih jeklenk v drugo vozilo. Poškodovano osebo so reševalci NMP Cerknica prepeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana.

img_8878_small

 

Datum: 27.9.2012
Ob 11.04 sta na cesti pri naselju Topol pri Begunjah, občina Cerknica, trčili osebni vozili. V nesreči so se poškodovale štiri osebe. Gasilci PGD Cerknica so vršili požarno in prometno varovanje, odklopili akumulatorja, s tehničnim posegom rešili poškodovane osebe, pomagali ekipam NMP pri oskrbi poškodovanih in varovali pristanek helikopterja. Poškodovane osebe sta na kraju oskrbeli ekipi NMP iz Postojne in Cerknice. Posadka s helikopterjem LPE in ekipa HENMP sta poškodovane prepeljali v ljubljanski klinični center.

pn20120927

Datum: 20.9.2012
Ob 13.33 se je zgodila prometna nesreča z udeležbo osebnega in dveh tovornih vozil, na avtocesti med Uncem in Postojno v občini Cerknica. Aktivirani so bili gasilci PGD Cerknica, Rakek, Unec in PIGD Kovinoplastika Lož, zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč reševalcem, odklopili akumulatorje na vozilih ter očistili okoli 400 metrov cestišča na katerega je izteklo 600 litrov plinskega olja. V nesreči sta bili dve osebi poškodovani.

pnac20120920

 

Datum: 20.9.2012
Ob 12.11 sta trčili osebno in tovorno vozilo v naselju Bloška Polica v občini Cerknica. Aktivirani so bili gasilci PGD Cerknica, zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu poškodovane osebe, odklopili akumulator na vozilu, in posuli razlite motorne tekočine z vpojnimi sredstvi.

Datum: 19.8.2012
Ob 9.40 je prišlo do naleta petih vozil na avtocesti Unec-Postojna v občini Cerknica. Gasilci PGD Cerknica so na kraju izvajali požarno in prometno varovanje in odklopili akumulatorje. V nesreči sta bile poškodovane dve osebi.

small_img_8456

Datum: 19.8.2012
Ob 6.09 se je na avtocesti Unec–Postojna zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh osebnih vozil. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, ki so prometno in požarno zavarovali kraj dogodka ter odklopili akumulatorja. Imobilizirali so tri poškodovane osebe in jih predali v oskrbo reševalcem NMP Cerknice in Postojne, ki so jih odpeljali na nadaljnje zdravljenje.

small_img_8446

Datum: 22.7.2012
Ob 20.25 je pri naselju Bločice v občini Cerknica, voznik osebnega vozila zapeljal s cestišča in trčil v odbojno ograjo. Tri huje poškodovane udeležence prometne nesreče so reševalci iz Cerknice in iz Postojne odpeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana. Posredovali so tudi gasilci PGD Cerknica. Vozilo je uničeno, poškodovan je del odbojne ograje in obcestni znak.

20120722_prometna

Datum: 09.07.2012
Ob 23.03 je prišlo do prometne nesreče na AC Razdrto-Senožeče. Po prvih informacijah s strani policije naj bi se nesreča zgodila med Uncem in Postojno. V nesreči naj bi bila udeležena dva avtomobila v katerih so vkleščene osebe, zato so bili aktivirani gasilci PGD Cerknica, ki pa so bili kasneje preklicani. Na "novem" kraju prometne nesreče so posredovali gasilci PGD Postojna, ki so na kraju vršili požarno in protinaletno varovanje, razsvetljevali mesto dogodka, počistili razlite tekočine, odklopili akumulator ter vozilo pregledali. V nesreči ni bilo poškodovanih. Gasilci so na kraju vršili požarno in protinaletno varovanje, odklopili so akumulator ter vozilo pregledali.

Datum: 23.6.2012
Ob 7.49 je prišlo do prometne nesreče na avtocesti Ljubljana–Koper pred počivališčem Ravbarkomanda, občina Postojna. Gasilci PGD Cerknica so iz vozila rešili poškodovane osebe, odklopili akumulator,vršili požarno varovanje in pomagali ekipama NMP Cerknica in Postojna. Reševalci so tri poškodovane osebe odpeljali na nadaljnje zdravljenje.

img_8357_resized

Datum: 22.6.2012
Ob 21.35 je prišlo do prometne nesreče na cesti Studenec–Loški Potok pri naselju Topol v občini Bloke. Aktivirani so bili gasilci PGD Cerknica, v kateri je osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Na kraj dogodka so bili poleg reševalcev iz Cerknice in Postojne napoteni tudi gasilci PGD Cerknica. Zavarovali in razsvetlili so kraj nesreče, odklopili akumulator, pomagali reševalcem in usmerjali promet. Dva ponesrečenca so reševalci odpeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Datum: 15.6.2012
Ob 22.39 je med Novo vasjo in Velikimi Blokami v občini Bloke voznik osebnega avtomobila je zapeljal s cestišča in se prevrnil. Ponesrečenca so oskrbeli reševalci iz Cerknice, posredovali pa so tudi gasilci PGD Cerknica.

20120615_230115_resized

Datum: 8.6.2012
Ob 21.18 se je zgodila prometna nesreča na cesti pri Bloški Polici v občini Cerknica. Reševalci NMP Postojna so oskrbeli eno poškodovano osebo in jo odpeljali na zdravljenje. Gasilci PGD Cerknica so razsvetlili in zavarovali kraj nesreče, pomagali reševalcem in odklopili akumulator na vozilu.

Datum: 05.05.2012
Ob 15.57 so v naselju Dolenje Otave v občini Cerknica gasilci PGD Cerknica posredovali pri prometni nesreči motorista. Nudili so pomoč reševalcem NMP, zavarovali kraj nesreče in počistili cestišče.

Datum: 7.4.2012
Ob 15.37 so na avtocesti Unec–Postojna, občina Cerknica, gasilci GB Ljubljana, PGD Dolenji Logatec in PGD Cerknica posredovali pri prometni nesreči osebnega vozila. V nesreči so se poškodovale tri osebe. Gasilci so na kraju pregledali osebno vozilo ter vršili prometno in požarno varovanje.

iz_fotoaparata_054_1

Datum: 28.3.2012
Ob 18.35 je na AC Unec - Logatec, občina Cerknica, prišlo do naleta kombiniranega in treh osebnih vozil. Na kraju so posredovali gasilci PGD Cerknica, ki so izvajali požarno varovanje, nudili prvo pomoč poškodovanim, odklopili akumulatorje na vozilih ter posuli cestišče z vpojnim sredstvom. V prometni nesreči se je poškodovalo osem oseb, ki so bile odpeljane na nadaljne zdravljenje v UKC Ljubljana.

28032012345_1

Datum: 20.3.2012
Ob 11.35 sta med Postojno in Uncem v občini Cerknica trčili vozili pri tem pa sta se poškodovali dve osebi. Gasilci PGD Cerknica so na kraju vršili požarno in prometno varovanje kraja in odklopili akumulator. Za poškodovanca je poskrbela ekipa NMP Postojna.

Datum:16.3.2012
Ob 15.19 je pri Bloški polici v občini Cerknica gorela trava in podrast v vrtači. Požar na površini približno 200 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Grahovo in Cerknica.

Datum: 11.3.2012
Ob 15.41 se je med naseljema Grahovo in Bločice v občini Cerknica, voznik z osebnim vozilom zaletel v obcestno brežino. V nesreči se je ena oseba poškodovala. Gasilci PGD Cerknica so osebo rešili iz vozila, odklopili akumulator, vršili požarno in prometno varovanje, ter nudili pomoč ekipi NMP iz Cerknice pri oskrbi poškodovane osebe.

img_7954_1

Datum: 9.3.2012
Ob 20.03 so gasilci PGD Cerknica posredovali po prometni nesreči na Rakeku, občina Cerknica. V nesreči so bila udeležena tri vozila, v katerih se je poškodovalo šest oseb. Gasilci so na kraju vršili požarno in prometno varovanje, odklopili akumulator in razsvetljevali kraj nesreče. Poškodovance je oskrbela ekipa NMP Cerknica.
 

Datum: 29.2.2012
Ob 23.55 je v Podskrajniku, občina Cerknica, voznik z osebnim vozilom trčil v drevo ob cesti. Zaradi poškodb je umrl na kraju dogodka. Gasilci PGD Cerknica so razsvetlili in zavarovali kraj nesreče in očistili razlite motorne tekočine.

Datum: 12.2.2012
Ob 9.10 sta na cesti Podskrajnik-Rakek, občina Cerknica, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Cerknica so odklopili akumulatorja, ter vršili požarno in prometno varovanje. Dve poškodovani osebi so reševalci iz Cerknice odpeljali na nadaljnje zdravljenje.
img_7778

Datum: 1.2.2012
Ob 14.43 sta se v Žerovnici, občina Cerknica, v prometni nesreči osebnega vozila, poškodovali dve osebi. Gasilci PGD Cerknica so izvajali požarno in protinaletno varovanje, odklopili akumulator ter nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovancev. Reševalci NMP so ju odpeljali v bolnišnico.
 

Datum: 12.1.2012
Ob 9:14 so na Bloški Polici v občini Cerknica ob prometni nesreči posredovali gasilci PGD Cerknica. V nesreči je bilo udeleženo eno vozilo, ki se je zaletelo v stanovanjsko hišo. Poškodovala se je ena oseba. Gasilci so pomagali ekipi NMP Cerknica pri oskrbi poškodovanca, odklopili so akumulator, vršili požarno in prometno varovanje, očistili cestišče in pomagali vlečni službi pri odstranitvi vozila. 

Datum: 5.1.2012
Ob 21.26 je na regionalni cesti Ivanje selo–Logatec v okolici Laz v občini Logatec voznik z osebnim vozilom zapeljal s ceste in se prevrnil. Gasilci PGD Dolenji Logatec so odklopili akumulator poškodovanega vozila, ga postavili na kolesa in počistili cestišče. Reševalci NMP Logatec so voznika preventivno pregledali. Posredovali so tudi gasilci PGD Cerknica in GB Ljubljana.