Požari 2017

Datum: 13.12.2017

Ob 8.06 je na Turšičevi cesti v Cerknici gorel drog elektroenergetske napeljave. Gasilci PGD Cerknica so požar pogasili, delavci Elektra Ljubljana pa so odklopili elektriko in sanirali poškodovan drog.

Datum: 19.9.2017

Ob 16.00 se je na avtocestnem počivališču Lom v smeri proti Uncu, občina Logatec, zaradi okvare turbine motorja, močno kadilo iz tovornega vozila. Gasilci PGD Dolnji Logatec, Rakek, Cerknica in GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, preventivno pregledali tovorno vozilo, namestili pivna črevesa na bližnje odtočne kanale in z vpojnimi sredstvi posuli ter očistili razlite motorne tekočine.

Datum: 14.9.2017

Ob 16:09 se je na avtocesti Logatec-Unec, občina Cerknica, kadilo iz osebnega vozila. Požar je pogasil voznik ob pomoči mimoidočega pred prihodom gasilcev PGD Rakek in Cerknica, ki so osebno vozilo preventivno pregledali s termovizijsko kamero.

Datum: 24.7.2017

Ob 18.12 je v naselju Rakek, občina Cerknica, zaradi udara strele zagorela stanovanjska hiša. Posredovali so gasilci iz PGD Rakek, Unec, Cerknica in Ivanje Selo. Pogasili so goreče ostrešje in podstrešje stanovanjske hiše. Preventivno so ostrešje prekrili z PVC folijo. Na kraju so bili tudi delavci elektro podjetja in Policija. Uničeno je ostrešje in podstrešje hiše.

Datum: 5.7.2017

Ob 7.28 je v Begunjah pri Cerknici, občina Cerknica, zagorelo žaganje v skladiščnem prostoru. Posredovali so gasilci PGD Begunje in Cerknica, ki so pogasili požar v prostoru za shranjevanje žaganja in pregledali objekt s termo kamero. Poškodovanih ni bilo.

Datum: 13.6.2017

Ob 15.52 je na Uncu, občina Cerknica, gorela hiša. Gasilci PGD Unec, Rakek, Ivanje selo in Cerknica so požar stanovanjske hiše in barake lokalizirali in pogasili. Zgorela je baraka in celotno ostrešje stanovanjske hiše. Obveščene so bile vse pristojne službe.

Datum: 27.5.2017

Ob 19.40 je na Uncu v občini Cerknica zagorelo osebno vozilo v predelu motorja. Požar so pričeli gasiti občani, dokončno pa so požar pogasili gasilci PGD Rakek, Unec in Cerknica.

Datum: 15.5.2017

Ob 19.58 je zagorelo v industrijskem objektu podjetja Kemis na Vrhniki, kjer zbirajo odpadna olja in ostale nevarne snovi. Aktivirani so bili gasilci iz GZ Vrhnika, kasneje pa še enote iz GZ Logatec, GZ Cerknica, ter poklicni gasilci GB Ljubljana in Kranj. Skupaj je na intervenciji sodelovalo 256 gasilcev, na zdravstveni primarni triaži je sodelovalo 27 oseb, 24 policistov in 5 oseb službe za podporo. Aktiviran je bil tudi celoten štab CZ Vrhnika. Enajst oseb je bilo evakuiranih in so bili začasno nameščeni pri sorodnikih. Požar so gasilci pogasili v zgodnjih jutranjih urah. Vzrok požara še ni znan, nastala pa je velika gmotna škoda.

Iz GZ Cerknica so na pomoč odšli gasilci PGD Cerknica, PGD Begunje in PGD Rakek, skupaj 28 gasilcev z IDA in štirimi GVC-ji.

Datum: 29.4.2017

Ob 22.50 se je na Vidmu občina Cerknica smodila pozabljena hrana na štedilniku. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, ki so na kraju dogodka zbudili spečo osebo, odstavili hrano iz štedilnika in prezračili prostor. Oseba, ki so jo preventivno pregledal reševalci NMP Cerknica ni bila v nevarnosti.

Datum: 25.3.2017

Ob 17.00 je na Turšičevi ulici v Cerknici, na dvorišču stanovanjske hiše zagorelo osebno vozilo. Domačini so požar pričeli gasiti z gasilnim aparatom, dokončno pa so ga pogasili gasilci PGD Cerknica. V požaru je bilo vozilo popolnoma uničeno.

Datum: 22.3.2017

Ob 19.48 je na cesti v Dolenjo vas v Cerknici zagorel manjši kozolec. Gasilci PGD Cerknica so požar pogasili in objekt pregledali s termovizijsko kamero. V požaru je bil poškodovan stranski del kozolca in del ostrešja.