Prometne nesreče 2017

Datum: 22.12.2017

Ob 14.26 je med naseljem Marof in Cerknica, občina Cerknica, prišlo do naleta treh osebnih vozil. Gasilci PGD Cerknica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, nudili pomoč NMP Cerknica in dežurni ekipi cestnega podjetja pri sanaciji cestišča. Poškodovani sta bili dve osebi. Eno osebo so reševalci prepeljali v UKC Ljubljana drugo pa v ZD Cerknica.

Datum: 8.12.2017

Ob 17.17 sta na avtocesti Koper–Ljubljana, pred počivališčem Lom, v smeri Ljubljane, trčila osebno in tovorno vozilo. Osebno vozilo se je zaletelo v bok tovornega vozila, od koder ga je odbilo v odbojno ograjo in obstalo na prehitevalnem pasu. Zaradi nesreče je bil zaprt prehitevalni pas. Posredovali so gasilci PGD Dolnji Logatec, GB Ljubljana in PGD Cerknica, ki so zavarovali in razsvetljevali kraj nesreče ter odklopili akumulatorja. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Datum: 3.12.2017

Ob 13.06 je v naselju Rakek, občina Cerknica, osebno vozilo trčilo v sanitarije bencinskega servisa. Poškodovanih ni bilo. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu ter razlite tekočine posuli z vpojnim sredstvom.

Datum: 29.11.2017

Ob 9.42 je na avtocesti Unec–Logatec, smer Ljubljana, pred izvozom Logatec, osebno vozilo trčilo v varovalno ograjo in obstalo na prehitevalnem pasu. Gasilci PGD Dolnji Logatec so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, počistili zemljo in pesek s cestišča in prestavili vozilo na odstavni pas, kjer ga je prevzela vlečna služba. V nesreči ni bilo poškodovanih. Aktivirani so bili tudi gasilci GB Ljubljana in PGD Cerknica, vendar njihovo posredovanje ni bilo potrebno.

Datum: 18.11.2017

Ob 4.28 je na avtocesti Logatec–Unec pri cestninski postaji Unec osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, razsvetljevali mesto dogodka, s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo ter pomagali reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu v reševalno vozilo. Poškodovana oseba je bila prepeljana v UKC Ljubljana. Osebno vozilo je bilo uničeno.

Datum: 13.11.2017

Ob 11.48 je med Podskrajnikom in Rakekom, občina Cerknica, zaradi padca zmrznjenega snega na vetrobransko steklo le to poškodovalo voznico osebnega vozila. Gasilci PGD Cerknica so zavarovali mesto nesreče, odklopili akumulator, ter pomagali policiji. Ekipa NMP Cerknica je poškodovanko oskrbela in prepeljala na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Datum: 10.11.2017

Ob 17.21 je na cesti Cerknica–Begunje, občina Cerknica, voznik z osebnim vozilom zapeljal na varovalno ograjo cestišča. Gasilci PGD Cerknica so zavarovali kraj nesreče in zvlekli vozilo z ograje. Vozilo je v voznem stanju, poškodovanih pa ni bilo.

Datum: 22.10.2017

Ob 16.53 je na cesti med Cerknico in Marofom, občina Cerknica, zdrsnilo osebno vozilo. Gasilci PGD Cerknica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator ter nudili pomoč ponesrečencu do prihoda reševalcev NMP Postojna.

Datum: 18.9.2017

Ob 12.19 je na avtocesti med Logatcem in Uncem, pred izvozom za Unec, občina Cerknica, zaradi neprilagojene vožnje zaneslo vozilo v obcestno ograjo in se prevrnilo. Posredovali so gasilci PGD Cerknica in Dolnji Logatec, ki so prometno in požarno zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili pomoč ekipi NMP Cerknica, pomagali vlečni službi pri nalaganju vozila in ter posuli vozišče z vpojnimi sredstvi. V prometni nesreči se je poškodovala ena oseba, katera je bila odpeljana na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana.

Datum: 17.9.2017

Ob 19.26 sta v naselju Pudob, občina Loška dolina, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Cerknica so zavarovali mesto prometne nesreče in ga razsvetljevali, odklopili akumulatorja na vozilih ter z vpojnim sredstvom nevtralizirali razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Cerknica so eno poškodovano osebo prepeljali v UKC Ljubljana.

Datum: 3.9.2017

Ob 11.10 so na AC Postojna - Ljubljana pred izvozom na počivališče Lom, zaradi padca kolesa s prtljažnika vozila, zadaj v naletu trčila tri osebna vozila. Poleg reševalcev in policije so posredovali še gasilci PGD Dolnji Logatec, Stara Vrhnika, Cerknica in PGE Ljubljana. Zavarovali so kraj nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih, cestišče posuli z vpojnimi sredstvi in počistili. Dve osebi sta se v nesreči poškodovali.