Prometne nesreče 2018

Datum: 17.12.2018

Ob 13.01 je na avtocesti Unec–Logatec, osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci PGD Cerknica so izvajali požarno in naletno varovanje, odklopili akumulator, nudili pomoč NMP Cerknica ter umaknili avtomobil iz vozišča. Poškodovana je bila ena oseba in prepeljana v UKC Ljubljana.

Datum: 7.12.2018

Ob 15.25 se je zgodila prometna nesreča na cesti Martinjak–Grahovo v občini Cerknica. V nesreči je bilo udeleženo eno osebno vozilo. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, ki so zavarovali kraj dogodka, pomagali policistom ter razsvetljevali mesto dogodka. Eno poškodovano osebo so reševalci prepeljali v UKC Ljubljana.

Datum: 24.11.2018

Ob 8.43 sta na cesti Pot na Slivnico, občina Cerknica, trčila traktor in osebno vozilo. Gasilci PGD Cerknica so požarno in prometno zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in cestišče očistili razlitih tekočin. V nesreči se je ena oseba lažje poškodovala.

Datum: 19.10.2018

Ob 14.01 je iz naselja Loško, občina Cerknica, helikopter Slovenske vojske prepeljal poškodovanega kolesarja v UKC Ljubljana. Gasilci PGD Cerknica so zavarovali kraj pristanka helikopterja in nudili pomoč Helikopterski enoti NMP pri prenosu kolesarja v helikopter.

Datum: 27.9.2018

Ob 16:27 se je v Cerknici pri padcu z motorjem poškodoval motorist. Gasilci PGD Cerknica so požarno in prometno zavarovali kraj nesreče in nudili pomoč pri oskrbi poškodovanca reševalcem NMP Cerknica, ki so ga oskrbeli na kraju in prepeljali v UKC Ljubljana.

Datum: 24.9.2018

Ob 15.06 je na cesti Bloška Polica–Nova vas, občina Cerknica, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in trčilo v drevo. Gasilci PGD Cerknica so nudili pomoč reševalcem NMP Cerknica pri oskrbi in prenosu poškodovanih oseb v reševalno vozilo, zavarovali mesto dogodka, odklopili akumulator na vozilu ter nudili pomoč cestni službi pri sanaciji. Dve poškodovani osebi so prepeljali na nadaljnje zdravljenje.

Datum: 16.9.2018

Ob 18.15 se je na cesti Selšček–Rakitna v občini Cerknica pri padcu z motorjem poškodoval motorist. Gasilci PGD Cerknica so požarno in prometno zavarovali kraj nesreče in nudili pomoč reševalcem NMP Cerknica, ki so poškodovanca na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana na nadaljnje zdravljenje.

Datum: 16.9.2018

Ob 2.23 je na stari cesti med Cerknico in Rakekom, občina Cerknica, osebno vozilo zapeljalo s cestišča v drevo. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, ki so s tehničnim posegom osebe rešili iz vozila, razsvetljevali kraj dogodka, ga zavarovali in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovanih oseb.

Datum: 10.9.2018

Ob 16.43 sta na Cesti 4. maja v Cerknici trčili osebni vozili. Gasilci PGD Cerknica so požarno in prometno zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč policiji pri usmerjanju prometa. V nesreči poškodovano osebo so reševalci NMP prepeljali v UKC Ljubljana.

Datum: 30.8.2018

Ob 10.23 je na avtocestnem odseku Unec–Postojna pri Ravbarkomandi, občina Postojna, prišlo do naleta dveh osebnih vozil. Gasilci PGD Cerknica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih ter sanirali razlite motorne tekočine na vozišču. Poškodovanih ni bilo.

Datum: 27.8.2018

Ob 10.16 je na avtocesti Koper–Ljubljana, pred počivališčem Lom v smeri Ljubljane, tovornjak prebil zaščitno ograjo in obstal na boku na prehitevalnih pasovih. Gasilci PGD Dolnji Logatec, Cerknica in GB Ljubljana so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, s peno zalili poškodovan rezervoar iz katerega je izteklo gorivo in z vpojnimi sredstvi počistili razlite motorne tekočine. V nesreči se ni nihče poškodoval.