Prometne nesreče 2019

Datum: 5.12.2019

Ob 15.04 sta pri Velikih Blokah, občina Bloke trčili osebni vozili v katerem se je lažje poškodovala ena oseba. Gasilci PGD Cerknica so do prihoda reševalcev NMP Postojna nudili pomoč poškodovani osebi vršili požarno in prometno varovanje ter odklopili akumulator.

Datum: 5.12.2019

Ob 13.45 je prišlo na cesti med Bloško polico in Novo vasjo, občina Cerknica, do trčenja dveh tovornih vozil v katerem se je težje poškodovala ena oseba. Gasilci PGD Cerknica so s tehničnim posegom rešili voznika iz kabine, odklopili akumulator, zavarovali kraj dogodka ter z vpojnim sredstvom posuli iztekle tekočine. Poškodovanega voznika so reševalci NMP Cerknica odpeljala v UKC Ljubljana.

Datum: 27.11.2019

Ob 13.35 se je na cesti Selšček - Dolenje Otave, občina Cerknica, v prometni nesreči osebnega vozila poškodovala ena oseba. Gasilci PGD Cerknica so zavarovali kraj, odklopili akumulator in nudili pomoč reševalcem NMP Cerknica. Vozilo so postavili na kolesa in umaknili s cestišča. Poškodovano osebo so reševalci odpeljali v UKC Ljubljana.

Datum: 21.10.2019

Ob 11.57 je na primorski avtocesti Unec–Ljubljana v občini Cerknica prišlo do naleta dveh osebnih vozil. Gasilci PGD Cerknica in Dolnji Logatec so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nudili pomoč NMP Cerknica. Reševalci NMP so eno poškodovano osebo oskrbeli na kraju, eno pa prepeljali na zdravljenje v bolnišnico.

Datum: 8.10.2019

Ob 11.51 sta na cesti Velike Bloke–Sveta Trojica, občina Bloke, čelno trčili osebni vozili. Gasilci PGD Cerknica so s tehničnim posegom odprli vrata vozila, nudili pomoč ekipi NMP in policiji, odklopili akumulatorja in z vpojnim sredstvom posuli iztekle tekočine. Poškodovana voznika so reševalci NMP Cerknica odpeljali v UKC Ljubljana.

Datum: 2.10.2019

Ob 13.30 sta na AC Logatec–Unec, občina Cerknica, trčili osebno in kombinirano vozilo. Posredovali so gasilci PGD Cerknica in Dolnji Logatec, ki so kraj dogodka zavarovali ter odklopili akumulatorja. V nesreči se je poškodovala ena oseba, ki so jo oskrbeli reševalci NMP Logatec. Odpeljali so jo v UKC Ljubljana.

Datum: 2.10.2019

Ob 13.02 sta na AC Unec–Logatec, občina Cerknica, trčili osebno in kombinirano vozilo. Posredovali so gasilci PGD Cerknica in Dolnji Logatec, ki so kraj dogodka zavarovali in odklopili akumulatorja. Poškodovano osebo so odpeljali reševalci NMP Cerknica v UKC Ljubljana.

Ob 13.54 sta na AC Unec–Logatec, občina Cerknica, trčili tovorno in osebno vozilo. Posredovali so gasilci PGD Cerknica in Dolnji Logatec, ki so kraj dogodka zavarovali ter odklopili akumulatorja. V prometni nesreči ni bilo poškodovanih.

Datum: 29.9.2019

Ob 7.19 sta na primorski avtocesti pred priključkom Unec v smeri Kopra, občina Logatec, trčili vozili, osebno in tovorno. Gasilci PGD Dolnji Logatec in Cerknica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, očistili vozišče in nudili pomoč policistom in delavcem DARS-a. Reševalci NMP Logatec in Cerknica so na kraj oskrbeli tri poškodovane osebe in enega poškodovanca prepeljali na zdravljenje v bolnišnico.

Datum: 22.9.2019

Ob 20.15 sta v Begunjah pri Cerknici, občina Cerknica, naleteli osebno in kombinirano vozilo. Gasilci PGD Cerknica so izvajali požarno in naletno varovanje, osvetlili prizorišče, odklopili akumulator, sanirali razlite tekočine in cestišče ter nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda NMP Cerknica. Poškodovana oseba je bila prepeljana v ZD Cerknica.

Datum: 22.9.2019

Ob 1.43 se je v naselju Dolenja vas, občina Cerknica, osebno vozilo prevrnilo na bok. V nesreči je bila ena oseba telesno poškodovana. Gasilci PGD Cerknica so zavarovali in razsvetljevali mesto dogodka, osebo s tehničnim posegom rešili iz vozila, odklopili akumulator ter pomagali reševalcem in policiji. Reševalci NMP Cerknica so poškodovanca oskrbela in prepeljala v UKC Ljubljana.

Datum: 12.9.2019

Ob 23.16 je na Cesti 4. maja v Cerknici osebno vozilo zapeljalo s cestišča ter trčilo v dvoriščno ograjo stanovanjske hiše. Gasilci PGD Cerknica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu, nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu poškodovanih oseb do reševalnih vozil ter pomoč policiji. V nesreči je bilo udeleženih šest oseb, od tega jih je bilo pet poškodovanih. Z reševalnimi vozili iz Cerknice, Postojne, Logatca in Ljubljane so bili prepeljani v UKC Ljubljana.