Intervencije 2020

Datum: 29.12.2020

Ob 16.12 je na primorski avtocesti, med Logatcem in Uncem, občina Logatec, v smeri Kopra verižno trčilo pet osebnih vozil. Gasilci PGD Dolnji Logatec in Cerknica so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine ter nudili prvo pomoč eni poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Logatec, ki so jo na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Datum: 29.12.2020

Ob 16.12 sta na primorski avtocesti, med Uncem in Logatcem, občina Logatec, v smeri Ljubljane trčili osebni vozili. Gasilci PGD Cerknica in Dolnji Logatec so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in vozili umaknili na odstavni pas. Poškodovanih ni bilo.

Datum: 29.12.2020

Ob 8.05 sta na primorski avtocesti, pred počivališčem Lom, občina Logatec, v smeri Ljubljane zaradi izogibanja okvarjenemu tovornemu vozilu na odstavnem pasu, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Cerknica in Dolnji Logatec so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in do prihoda reševalcev nudili pomoč dvema lažje poškodovanima osebama. Reševalci NMP Logatec in Cerknica so poškodovana na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Datum: 23.12.2020

Ob 18.47 se je na cesti Selšček–Dolenje Otave, občina Cerknica, voznica prevrnila z osebnim vozilom. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, ki so kraj dogodka požarno in prometno zavarovali, odklopili akumulator, postavili vozilo na kolesa, z vpojnim sredstvom posuli razlite tekočine ter sprali cestišče in nudili pomoč reševalcem NMP Cerknica. Poškodovano osebo so reševalci odpeljali v UKC Ljubljana.

Datum: 13.12.2020

Ob 17.35 so v Kamni gorici, občina Cerknica, zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Cerknica so pogasili požar, ki je poškodoval en kvadratni meter ostrešja, opravili pregled s termovizijsko kamero in lastniku odsvetovali nadaljnje kurjenje.

Datum: 25.11.2020

Ob 16.52 je na Gerbičevi ulici v Cerknici osebno vozilo trčilo v stanovanjski objekt. Gasilci PGD Cerknica so zavarovali kraj nesreče in nudili pomoč delavcev avtovleke pri natovarjanju osebnega vozila na tovornjak ter nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Cerknica, ki so nato poškodovanca oskrbeli na kraju.

Datum: 22.11.2020

Ob 16.42 je ob ulici Peščenk v občina Cerknica zagorelo v naravi. Požar na približno 4 kvadratnih metrih površine so pred prihodom gasilcev pogasili mimoidoči. Gasilci PGD Cerknica pa so požar dokončno pogasili, požarišče prekopali in ga izdatno zalili z vodo.

Datum: 21.11.2020

Ob 3:47 je voda zalila stanovanje v Ulici za vrtovi v Cerknici. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, ki so iz stanovanja in kleti posesali vodo. Do zamakanja je prišlo zaradi poškodovane cevi.

Datum: 20.11.2020

Ob 15.03 je na cesti med naseljema Nova vas - Retje, občina Bloke, osebno vozilo zapeljalo iz vozišča in bočno trčilo v drevo. Gasilci PGD Cerknica in Ribnica so zavarovali mesto nesreče, odklopili akumulator, poškodovani osebi nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Cerknica, kateri so poškodovanko dokončno oskrbeli in prepeljali na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana.   

Datum: 7.11.2020

Ob 13.47 se je na cesti Cerknica - Rakitna, občina Cerknica, pri padcu z motociklom poškodoval motorist. Gasilci iz PGD Cerknica so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč poškodovancu, odklopili akumulator, posuli razlite motorne tekočine ter nudili pomoč reševalcem NMP Cerknica pri prenosu v reševalno vozilo. Poškodovanega motorista so odpeljali v UKC Ljubljana.

Datum: 6.11.2020

Ob 0.01 je na Taboru v Cerknici gorel plastičen zabojnik za smeti. Gasilci PGD Cerknica so požar v katerem je zabojnik in vsebina zabojnika v celoti pogorel pogasili ter požarišče deloma sanirali.

Podkategorije