Tehnična pomoč in drugo 2021

Datum: 17.5.2021

Ob 8:50 so se v občini Cerknica, zaradi pričakovanega razlivanja vodotoka Cerkniščica, pričele aktivnosti v zvezi s poplavami in aktivacija Občinskega Štaba CZ Cerknica. Ob 11:27 je bila prožena sirena za splošno nevarnost. Komunala Cerknica sanira jaške pri VDC Cerknica in postavlja zapore za tri poplavljene ceste (Gerbičeva ulica, Cesta na Jezero in Cesta v Dolenjo vas). Sodelovalo je 61 gasilcev iz osmih gasilskih enot (dve enoti se nista odzvali) na desetih različnih lokacijah. Gasilci so postavljali protipoplavno zaščito, tesnili komunalne jaške in črpali vodo pri šestih stanovanjskih objektih, enemu večstanovanjskem obljektu s pripadajočimi garažami, eni žagi in na črpališču vode na Komunali Cerknica.

Datum: 17.5.2021

Ob 5.59 je v Cerknici zaradi obilnega dežja zalivalo gasilski dom. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, kateri so iz zalitih prostorov umaknili inventar, ter izčrpali vodo.

Datum: 23.4.2021

Ob 16.21 se je naselju Sleme v občini Bloke zgodila delovna nesreča. Traktor se je pri oranju njive na strmem pobočju prevrnil in pod seboj pokopal traktorista. Ponesrečencu so nudili pomoč sosedje, gasilci PGD Bloke in Cerknica ter reševalci ZD Cerknica. Poškodovani je bil odpeljan na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana.

Datum: 4.4.2021

Ob 12.59 se je na poti na hrib Velika Špička, občina Cerknica, nahajala neodzivna oseba. Mimoidoči so oboleli osebi nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Cerknica. Gasilci PGD Cerknica in Begunje pa so nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu obolele osebe do reševalnega vozila. Obolela oseba je bila prepeljana na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana.

Datum: 2.4.2021

Ob 11.46 se je pri naselju Koščake, občina Cerknica, zgodila delovna nezgoda pri delu s traktorjem. Posredovali do gasilci PGD Otave, PGD Begunje in PGD Cerknica, kateri so nudili prvo pomoč ponesrečencu, izvajali varovanje kraja nesreče in nudili pomoč pri pristanku helikopterja. Poškodovanec je bil transportiran s helikopterjem SV v UKC Ljubljana.

Datum: 8.1.2021

Ob 21.11 so na Taboru v Cerknici gasilci PGD Cerknica s tehnični posegom odprli vrata stanovanja, v katerem se je nahajala neodzivna oseba. Posredovali so tudi reševalci NMP in Policija.